Welkom!

Leuk dat je onze site bezoekt! Hopelijk vind je de informatie die je hier dacht te vinden.

We willen je, naast een indruk van de praktijk en wat wij voor je kunnen betekenen, informatie geven over de periode van zwangerschap tot en met kraambed. Maar ook kinderwens en geboorteregeling zullen aan bod komen.

Door op de verschillende items van de menubalk te klikken, vind je de onderwerpen waarover je informatie kunt vinden. Om alles overzichtelijk te houden vind je daarna in dit kader kort wat info waarna je via de aangegeven pdf-files uitgebreide informatie in onze folders en leaflets kunt vinden. Daarnaast zullen we ook regelmatig verwijzen naar andere internetsites, gezien er al veel goede informatie op het internet te vinden is.

Veel leesplezier en schroom niet om te mailen of bellen mochten er toch nog vragen blijven liggen of je informatie mist op deze site.

PRAKTIJKNIEUWS

VOORLICHTINGAVONDEN
De voorlichtingsavonden dit jaar staan gepland op de 2de donderdagavond van februari, mei, september en november.
Dat betekent concreet de volgende data voor 2014

·         donderdag 15 mei

·         donderdag 11 september

·         donderdag 13 november

Het programma voor deze avonden is als volgt:

 

Tijdstip

Onderwerp

Door wie?

19.30-20.30uur

Voorlichting over de aanstaande bevalling

Eén van de verloskundigen van ANNO NU

20.30-20.45uur

pauze

 

20.45-21.05uur

Workshopronde 1

 

21.10-21.30uur

Workshopronde 2

 

Hierbij heb je de keuze uit twee van de volgende introductie-workshops:

1.

Borsvoeding

door Marja van de Wetering, plaatselijk contactpersoon van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk

2.

Voorbereiding op het ouderschap

door Janneke Blom, pedagoge

3.

Het gebruik van een draagdoek

door Marleen Houtman, plaatselijk draagdoekconsulente

De avonden vinden plaats in de Ducdalf, Scheldestraat 1 te Hardinxveld. Je kunt je per mail (info@verloskundigenhardinxveld.nl) aanmelden voor deze avonden.

SEPTEMBER 2013: EEN NIEUW GEZICHT IN DE PRAKTIJK: SARI VAN VELZEN
In januari 2013 werd onze maatschap geschokt door het bericht dat onze collega Veronica een kwaadaardige tumor had. Iets wat voor haarzelf en haar gezin onbeschrijflijk veel impact heeft. Maar waardoor zij ook haar werkzaamheden in onze praktijk niet meer kon uitoefenen. Tot en met augustus 2013 hebben diverse waarneemsters haar deel op zich genomen. Maar we zijn blij dat we vanaf september 2013 voor haar deel één vast gezicht hebben, namelijk Sari van Velzen.

DECEMBER 2013: ONZE COLLEGA VERONICA . . . . .
Na een heel bewogen jaar achter de rug te hebben, waarin er aanvankelijk geen hoop op genezing van een kwaadaardige tumor was, kunnen we jullie berichten dat Veronica per 1 januari 2014 weer voorzichtig aan de slag wil! Hieronder haar woorden tot jullie:

Beste mensen,

Een aantal van jullie ken ik, een aantal van jullie heb ik niet eerder ontmoet. Maar de meesten van jullie zullen hebben vernomen dat ik al een klein jaar niet meer als verloskundige werkzaam kon zijn, vanwege een kwaadaardige tumor, die begin dit jaar ontdekt werd. Mijn leven stond uiteraard volledig op zijn kop en de prognose was bepaald niet hoopvol.
Na chemokuren en bestralingen waren in september de behandelingen afgerond. Ik heb het allemaal wonderlijk goed doorstaan, in die zin dat ik er niet doodziek van ben geweest. De scan die in november volgde was natuurlijk ontzettend spannend. De uitslag bleek GOED!
Geen uitzaaiingen, en de plek van de primaire tumor toont rustig. Dat geeft geen garantie, maar wel hoop. Grote opluchting, dankbaarheid, geluk en blijdschap. En hoewel het hartstikke spannend blijft, wil ik mijn leven verder leven. Ik kijk niet te ver vooruit, niets is zeker. Voor het moment is het goed!

In overleg met mijn collega's, heb ik besloten om mijn werk als verloskundige zachtjes weer op te pakken. Concreet betekent dit dat ik in de maand januari een dagdeel per week spreekuur zal houden. Afhaneklijk van hoe dit verloopt en bevalt, breid ik mijn werkzaamheden wat verder uit. En alhoewel spannend, ik heb er ontzettend veel zin in. Ik kijk er naar uit weer mee te draaine in de praktijk en jullie te ontmoeten.

Hartelijke groet,

Veronica

 

 

Apollostraat 4 | 3371 XB Hardinxveld - Giessendam | 0184 670601 | info@verloskundigenhardinxveld.nl